Bu Blogda Ara

13 Nisan 2008 Pazar

Enginar Dolması

Enginarın sadece dolmasını seviyorum. Hele yapraklarını elle sıyırması yok mu....
Malzemeler:
4 tane orta boy enginar
İç Malzemesi:
3 kahve fincanı pirinç
1 demet dereotu
3 sap taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı/sıvıyağ
Tuz, Karabiber
Ayrıca:
1,5 tane limon

Yapılışı:
1. Enginarların sapını kesin. Enginarların dışındaki kart yaprakları 2-3 sıra koparın. Şekil (1)deki gibi olucak.
2. Ucundan Pembe Çizgiyle çekilen yerdeki gibi kesin ve şekil (2) deki gibi enginarınız olsun. Enginarı yumuşatmak için mutfak zeminine 2-3 defa vurun. Enginar şekil(2) den yanındaki şekil gibi açılacak.
3. Enginarın içindeki/göbeğindeki kart yaprakları temizleyin. Şekil (3) - numaralandırmayı unutmuşum- te görülen en içteki yapraklar.. Bir tatlı kaşığı yardımıyla içindeki tüycükleri çıkarın. Sakın fazla bastırmayın enginarın en lezzetli yeri olan kalbi zarar görür..
4. Enginarları yıkayıp yarım limon sıkılmış suda bekletin.
5. Sıra geldi içini hazırlamaya: pirinçleri yıkayın, dereotu ve taze soğanları doğrayın. Bunları tuz, karabiber ve yağla birlikte harmanlayın. Enginarları limonlu sudan alıp tekrar yıkayın. Enginarların içine iç malzemeyi bastırarak doldurun.

6. Enginarları tencereye pirinçler yukarıda olucak şekilde yerleştirin ve üzerlerine 1 Limon sıkın. Enginarları yarıya kadar kaplayacak şekilde su ilave edin. Enginarların üzerine düz çelik bir tabak yerleştirip ocağa koyun.
7. Enginarların dışındaki yaprak tam olarak pişinceye kadar yaklaşık 30-35 dakika orta ısılı ateşte pişirin. Eğer pişerken suyunu çekerse sıcak su ilave edin.

Hiç yorum yok: